Schaffhauser Rieslingsuppe

Pro 4 osoby, čas přípravy 20-30 minut, vhodná jako předkrmRecept Rieslingsuppe

  • 100g cibule
  • 100g pórku
  • 1 brambora
  • 2dl drůbežího vývaru
  • 1 lžička másla
  • 2dl Müller Thurgau (v originál receptu je to místní Schaffhauser RieslingxSylvanter)
  • 3dl mléka
  • 2dl smetany

Cibuli a pórek jemně nasekáme a opečeme na másle, přidáme na malé kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a vínem a vaříme na mírném plameni dokud nejsou brambory měkké. Polévku rozmixujeme do hladka a zjemníme mlékem a smetanou, případně dosolíme. Před podáváním můžeme vmíchat ještě trochu vína.

Zdroj: Verband Schaffhauser Landfrauen

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ukažte nám svoji lidskou tvář :) *