Kvíz – Jak znáte bubliny? 16.12.2017BlogKVÍZ, šumivé vínoDáša Vítám vás u nového kvízu dnes na téma šumivá vína. Pro spuštění kvízu Jak znáte bubliny? pokračujte prosím tlačítkem "Další". O šumivých vínech jsme psaly například zde. 1. Jak se jmenuje odrůda pro výrobu Prosecca?GleraProseccoPinot Grigio2. Z jakých odrůd se vyrábí španělská Cava?Pouze z Macabeu a Xarel-lo.Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Pinot Blanc, Tempranillo.Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Chardonnay a Pinot Noir.3. Z jakých odrůd se vyrábí Champagne?Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir.Pinot Meunier, Ryzlink, Pinot Noir.Aligoté, Pinot Blanc, Pinot Noir.4. Vyberte, kde je správně seřazeno značení šumivých vín dle obsahu cukru VZESTUPNĚ (od nejsušších po nejsladší).Extra Dry, Dry, Medium Dry, Brut, SweetExtra Brut, Brut, Extra Sec, Demi-Sec, DouxExtra Sec, Sec, Brut, Demi-Sec, Doux5. Který z níže uvedených pojmů je spojen s výrobou šampaňského tradiční metodou?BâtonnageDégorgementA la Meuniere6. Odkud se berou v šampaňském bublinky? Bublinky jsou do vína dodány těsně před nalahvováním, dosycením CO2.Bublinky jsou do lahve doplněny až po nalahvování pomocí Coravinu.Bublinky vznikly ve víně a v lahvi přirozeně, během sekundární fermentace.7. Kolik je ve Francii apelací pro Crémant?3588. Odkud pocházejí hrozny pro německé šumivé víno označené Sekt b.A.?Odkudkoli z Německa.Víno může být vyrobeno ze směsi hroznů pocházejících z různých německých vinařských regionů.Hrozny mohou pocházet pouze z jednoho konkrétního německého vinařského regionu, uvedeného na etiketě lahve.9. Jak bude označena lahev šumivého vína vyrobeného tradiční metodou z Jihoafrické republice?Cape DoctorCap ClassiqueMéthode champenoise10. Které z níže uvedených severo-italských vinařských oblastí jsou všechny DOCG pro šumivá vína?Moscato d'Asti, Franciacorta, Otrepo Pavese Metodo ClassicoTrento, Moscato d'Asti, Conegliano Valdobbiadene Prosecco SuperioreMoscato d'Asti, Lambrusco, TrentoTime is Up!