Co si přichystat na domácí “slepici”?

Nebojte se, nechystám se s vámi podělit o recept na slepici na paprice. Chci se s vámi podělit o jednoduchý návod, jak připravit doma degustaci vína na slepo, čemuž se občas říká “slepice”.

Co tedy budeme potřebovat?

Skleničky na víno a vodu.

Otvírák na víno.

Víno. Optimální jsou tři lahve, případné nedopité víno můžete využít v následujících dnech.

Víno vychlaďte na vhodnou teplotu pro servírování .

Dále si připravíme karafu na vodu a nakrájené pečivo pro vyčištění patra mezi vzorky.

Pro slepou degustaci si připravíme materiál, do kterého můžeme lahve zabalit, což může být například alobal nebo neprůhledné sáčky, pokud toto nemáte, poslouží i velké ponožky  🙂

Pro psaní osobních poznámek vybavíme účastníky degustace tužkou a papírem.Pár témat pro inspiraci.

  • Různé odrůdy
  • Vinařské regiony
  • Nový versus Starý svět
  • Seřazení vín podle ceny
  • Vertikální degustace (stejný vinař i odrůda v porovnání různých ročníků)

Co potom?

Představíme účastníkům degustace téma, užijeme si degustaci a prima společnost přátel a na konci si porovnáme, jak kdo s tipováním vín uspěl.

Jako doprovod k diskusi nad proběhlou degustací se nám bude hodit něco dobrého k snědku.

Chcete-li vědět, zda je dnes vhodný den pro degustaci, můžete k tomu použít mobilní aplikaci Wine When?

Na zdraví!

-dag-

1 komentář u „Co si přichystat na domácí “slepici”?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ukažte nám svoji lidskou tvář :) *